Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Ilse van Schalkwijk | psychosociaal therapeut

psychosociaal-therapeut-Rhoon
Heuvelsteijn 93
3162 SE Rhoon
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Rhoon - Albrandswaard

 

 

Welkom op mijn profiel. Ik ben Ilse van Schalkwijk en werkzaam als psychosociaal therapeut. Problemen of nare gevoelens hebben we allemaal. Soms praat je er met vrienden, vriendinnen of anderen over en kan je het een plekje geven. Soms lukt dat niet en blijf je er last van houden. Ik kan je helpen door je in verbinding te brengen met jouw gevoelens waardoor jouw leven lichter wordt.

 

Ik heb meer dan 12 jaar ervaring in de financiele wereld opgedaan als o.a. financieel adviseur en hoofd financien. In die tijd liep ik tegen mijzelf aan en ben ik begonnen aan een opleiding als therapeut.

 

Ik weet hoe het is om vermoeid te zijn, je waardeloos, angstig en onzeker te voelen. Als kind ben ik langdurig gepest geweest. Aangezien ik niet geleerd had hiermee om te gaan, ontwikkelde ik een eetstoornis. In de financiële wereld kon ik helemaal mijn draai vinden aangezien het daar alls behalve over gevoelens ging. Na een aantal jaren wilde mijn partner en ik kinderen. Iedereen om ons heen kreeg kinderen behalve wij. Na een tweede miskraam in het ziekenhuis brak ik. Ik was alleen maar hard aan het werk. Alles om maar niet die nare gevoelens te hoeven voelen. Dit leidde in mijn geval tot een burn out en ik werd depressief.Ik heb hulp gezocht bij een therapeut. Een jaar later werd ik moeder van een zoon en daarna ging ik van mijn partner scheiden, omdat ik geen verbinding met hem voelde.

 

Ik heb al mijn angsten en nare gevoelens aangekeken en overwonnen met behulp van een therapeut. Nu wil ik jou helpen vanuit mijn eigen ervaringen aangevuld met mijn therapeuten opleiding en NLP masters. 

 

Twee uitersten: gevoel en ratio. Dat is ook precies mijn kracht!

 

Soorten klachten

Ik begeleid volwassenen en kinderen (vanaf 10 jaar) bij:

- de gevolgen van pesten

- burn out

- het verwerken van verlies

- depressie

- hooggevoeligheid (HSP)

 

Mijn aanpak

Tijdens de intake bespreken we jouw hulpvraag en jouw klachten. Ik kijk naar de oorzaak en door naar je te luisteren gaan we met oefeningen aan de slag, waardoor een diepgaande verandering bij je gaat plaatsvinden.

 

In het begin zijn de sessie meestal wat dichter op elkaar zodat ik je goed kan ondersteunen in het veranderingsproces. Vervolgens is er wat meer tijd tussen.

 

De kosten voor de sessies worden over het algemeen deels vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering en gaan niet ten koste van je eigen riscio. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

 

Therapievormen

 

Tijdens de sessie maak ik gebruik van oefeningen die komen uit de volgende therapievormen:

 

  • Acceptance and Commitement Therapy (ACT)


ACT is een gedragstherapie waarin cliënten leren om het zinloze gevecht met vervelend gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden gaat uiteindelijk ten koste van een vitaal een waardevol leven. De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes zuilen, mindfulness, acceptatie, zelf als context, loskomen van gedachten, waarden en toegewijd handelen.

 

De oefeningen zorgen voor een speelse levenshouding, waarbij alle angsten en pijn die bij het leven hoort, op de koop toe wordt genomen.

 

  • Emotioneel lichaamswerk (EML)

 

Emotioneel lichaamswerk is een methode waarbij het lichaam als ingang gebruikt wordt om bewuster te worden van jezelf, jouw lichaam, jouw gevoel en de invloed van gedachten en gedrag. Onverwerkt emoties slaan op het lichaam door spierspanning, minder energie en stress gerelateerde klachten. Op emotioneel niveau kunnen ze leiden tot vervlakking van je gevoelsleven, piekeren en andere psychische klachten.

 

Emotioneel lichaamswerk leert je de emoties te aanvaarden en gericht uiting te geven aan wat er in je leeft. Hierdoor gaat je levensenergie weer stromen.

 

  • Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR)

 

EMDR is een kortdurende geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen behandeling. Deze methode wordt gebruikt om traumatische gebeurtenissen te verwerken bijvoorbeeld bij heftige angsten van een ongeluk, dood van een dierbare, ziekte of iets vergelijkbaars.

Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van de behandeling worden toegepast. Door deze intensieve methode komt de cliënt los van de 

 

  • Voice dialogue (VD)

 

Voice dialogue is een manier om met jezelf in gesprek te gaan. Volgens de VD hebben we verschillende kanten, delen of sub persoonlijkheden die allemaal met andere ogen naar de wereld kijkt. We zijn ons vaak niet bewust van deze Ikken. Al deze ikken hebben verschillende gedachten en gevoelens. Het is leuk en leerzaam om naar deze ikken te kijken. Je leert inzicht te krijgen in je eigen gedrag en waarom dat soms niet effectief is. En je ontdekt hoe je gedrag kunt ombuigen.

Opleidingen & registraties

NEM Academy, Breda

Therapievormen

  • Ouderbegeleiding

Tarieven

€ 90,-

Openingstijden

Ma, di en do 8.45 - 16.00

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
| Disclaimer | Privacyverklaring | Login |